7 signalen dat je kat van je houdt; de geheimen van kattenliefde

Katten zijn fascinerende beestjes. Ze hebben een unieke manier om genegenheid te tonen die soms subtieler is dan bij andere huisdieren. Maar maak je geen zorgen, ze houden zeker van je! Hier zijn 7 signalen die laten zien hoe je kat zijn liefde voor jou uitdrukt:

1. Kopjes geven: Als je kat zijn hoofd tegen je aan wrijft of kopjes geeft, is dat niet alleen een teken van genegenheid, maar ook van vertrouwen. Katten hebben geurklieren rond hun gezicht, dus wanneer ze hun kopje tegen je aan wrijven, laten ze een geurmarkering achter om hun territorium te markeren – inclusief jou!

2. Knipperen met hun oogjes: Een langzame, zachte knipoog van je kat is als een liefdesverklaring. Dit wordt beschouwd als een teken van vertrouwen en genegenheid in de kattentaal. Je kan terug knipperen of een knipoog geven om je liefde en waardering te tonen.

3. Staartposities: Let op de staart van je kat. Een rechtopstaande staart met een lichte kromming aan het einde duidt op een gelukkige en tevreden kat. Een staart die rond je gewikkeld wordt, is een teken van genegenheid en het willen delen van intimiteit.

4. Spinnen: Het bekende geluid van tevredenheid – het spinnen van je katje! Dit gebeurt meestal als ze in je buurt zijn en zich ontspannen en op hun gemak voelen. Het is een duidelijk teken dat ze zich gelukkig en veilig voelen bij jou.

5. Knuffelen: Sommige katten zijn knuffeliger dan andere, maar als je kat zich tegen je aan nestelt of op je schoot komt liggen, is dat een teken van vertrouwen en genegenheid. Ze zoeken warmte en geborgenheid bij jou.

6. Trappelen of kneden: Niet alle katjes doen dit maar als jouw katje dit wel doet dan weet je vast wat ik bedoel. Het trappelen of kneden met de voorpootjes. Dit doen katjes enkel als ze zich op hun gemak voelen. Tegelijk doen ze ook spinnen en knijpen ze hun oogjes toe.

7. Wassen: Word jij gewassen door je katje? Een lekker ruw tongetje over je voorhoofd of door je haren heen? Dan ziet je katje jou graag! Katjes wassen zich vaker onderling, het is een echt teken van vriendschap. Ook als je katje dit gedrag naar jou uit kun je ervanuit gaan dat het helemaal goed zit tussen jullie!

Hoewel katten misschien niet zo expressief zijn, kom je met deze signalen een heel eind! Dus de volgende keer dat je kat een van deze signalen laat zien, weet je dat het een teken is dat ze echt van je houdt!

Hee, ik ben Michelle

Ik heb sinds 2019 een kattenhotel en in deze blogs geef ik extra informatie en leuke kattengedragstips! Meer informatie kan je vinden op kattenhotel Tompoes

Een onmisbare checklist voor een zorgeloze vakantie voor je kat!
meer blogs