De top 10 must-have kattenproducten; voor de ultieme verwennerij voor je poezenkind

Als trotse baasje van je kat, wil je natuurlijk alleen het beste voor je harige metgezel. Of je nu een nieuwe kat in je leven verwelkomt of al jarenlang van kattengezelschap geniet, de juiste kattenproducten kunnen het leven van zowel jou als je kat gemakkelijker en leuker maken. Hier zijn de top 10 must-have kattenproducten die niet mogen ontbreken in het huis van elke kattenliefhebber:

1. Kattenbak en kattenbakvulling: Een essentieel item voor elk huishouden met een kat. Kies een kattenbak die groot genoeg is voor je kat om comfortabel te draaien en te graven. De meeste kattenbakken zijn te klein, kijk dus alleen naar de allergootste formaten. Vul deze met goede kattenbakvulling die geuren absorbeert en gemakkelijk schoon te maken is, bijvoorbeeld klontvormend kattengrind. Let op dat de kattenbakvulling geen toegevoegde geurtjes mag hebben, zoals lavendel of babygeur. Daar houden onze snoezige kinders niet van.

2. Krabpaal: Krabben is een natuurlijk gedrag voor katten en een goede krabpaal is essentieel om je meubels te beschermen. Kies een krabpaal met meerdere niveaus, kraboppervlakken en speeltjes om je kat bezig te houden en tevreden te houden. Hoe hoger de krabpaal, hoe beter je katje zich kan uitstrekken en goed kan krabben. Ook hier is vaak het geval dat het krabgedeelte van een krabpaal te klein is. De paal dient minimaal 90 centimeter hoog te zijn.

3. Voerbakjes en drinkfontein: Geef je kat een fijne eet- en drinkervaring met stijlvolle voerbakjes en een drinkfontein. Drinkfonteinen moedigen katten aan om meer water te drinken, wat essentieel is voor hun gezondheid. Heel belangrijk hierbij is om de drink- en eetbakjes NIET naast elkaar te zetten, maar minimaal 2 meter uit elkaar. Je zal merken dat je katje dan beter eet en drinkt.

4. Kattenvoer van hoge kwaliteit: Voeding is de sleutel tot een gezond en gelukkig leven voor je kat. Kies kattenvoer van hoge kwaliteit dat voldoet aan de voedingsbehoeften van je kat op basis van leeftijd en gezondheidstoestand.

5. Kattenmand of -bed: Geef je kat een knusse plek om te slapen en te rusten met een comfortabele kattenmand of -bed. Kies een stijl die past bij de voorkeuren van je kat en bij het interieur van je huis. Katjes vinden het fijn als het mandje niet op de grond staat maar minimaal 20 centimeter erboven. Daardoor voelen ze zich meer veilig. Kies dus een mandje die wat hoger op pootjes staat of zet het mandje op een kastje of op de bank.

6. Kattenspeelgoed: Houd je kat actief en bezig met een assortiment kattenspeelgoed, zoals balletjes, veren, en interactieve speelgoedjes. Dit helpt verveling te voorkomen en stimuleert de natuurlijke jachtinstincten van je kat. Ook speeltjes met kruiden zoals valeriaan en kattenkruid vinden ze geweldig!

7. Kattenborstel: Regelmatig borstelen helpt bij het verminderen van haarballen en het behouden van een gezonde vacht en huid. Investeer in een goede kattenborstel die geschikt is voor de vacht van je kat, of het nu kort, lang, glad of pluizig is.

8. Kattenkruid en kattengras: Verwen je kat met wat natuurlijke stimulatie door kattenkruid en kattengras toe te voegen aan haar omgeving. Kattenkruid kan katten een gevoel van gelukzaligheid geven, terwijl kattengras helpt bij de spijsvertering en het voorkomen van haarballen.

9. Identificatietag: Houd je kat veilig buitenshuis met een identificatietag met je contactgegevens. Dit is vooral belangrijk als je kat toegang heeft tot buiten of als ze de neiging heeft om te verdwalen.

10. Kattenreismand: Een goede kattenvervoerder is onmisbaar voor reizen naar de dierenarts of voor uitstapjes naar het kattenhotel. Kies een stevige en comfortabele reismand die groot genoeg is voor je kat om zich vrij te bewegen en zich veilig te voelen. Het beste is een mandje met een bovenlader (waarvan de bovenkant open kan) zodat je kat niet door een te klein gat gepropt hoeft te worden. Ook dient het mandje van stevig plastic te zijn, stoffen tasjes met ritsen zijn namelijk een recept voor ontsnappingen en onplezierige ritjes.

Met deze top 10 must-have kattenproducten zorg je ervoor dat je kat de beste zorg en aandacht krijgt die ze verdienen. Verwen je pluizige vriend met deze hoogwaardige producten en geniet van een gelukkig en gezond leven samen!

Hee, ik ben Michelle

Ik heb sinds 2019 een kattenhotel en in deze blogs geef ik extra informatie en leuke kattengedragstips! Meer informatie kan je vinden op kattenhotel Tompoes

Een onmisbare checklist voor een zorgeloze vakantie voor je kat!
meer blogs