Wettelijk verplichte inentingen en andere eisen

Paspoort

Er zijn een aantal wettelijke verplichtingen waar alle katten in een kattenhotel aan dienen te voldoen zodat alle katten gezond blijven. Zonder een bewijs (paspoort of vaccinatieboekje met sticker van de enting, datum en handtekening van de dierenarts) van onderstaande entingen kan jouw kat niet worden aangenomen en vindt er geen restitutie plaats:

Wettelijke verplichtingen:

Cocktail enting

Vaak wordt er bij dierenartspraktijken een cocktail enting gegeven voor katten- en niesziekte in 1 enting. In geval van een cocktail enting mag deze niet ouder zijn dan 1 jaar. Ook al is de enting in deze cocktail voor kattenziekte drie jaar geldig, de niesziekte die erbij gegeven wordt is nog steeds 1 jaar geldig. Daarom worden cocktail entingen ook ieder jaar herhaald.

Let op! 

Heeft je kat al langer dan 1 jaar geen entingen meer gehad? Dan heb je in totaal 6 weken nodig om te kunnen voldoen aan de vaccinatie eisen! Dat komt omdat er opnieuw moet worden voldaan aan de basis vaccinaties en dat betekent dat er een extra booster vaccinatie gedaan dient te worden door de dierenarts. In dit geval dien je dus 6 weken voor de aankomstdatum naar de dierenarts te gaan in plaats van 3 weken.

Bij aankomst controleren wij de wettelijk verplichte vaccinaties. Tijdens het verblijf bewaren wij het paspoort/vaccinatieboekje, ook dit zijn wij wettelijk verplicht. Hierop kunnen wij door de Landelijke Inspectie Dierenbescherming worden gecontroleerd. Het paspoort/vaccinatieboekje krijg je weer mee als je jouw kat(ten) weer komt ophalen.

Heb je vragen over de verplichtingen?
Neem dan even contact met ons op!


Vragen die je misschien nog hebt:

Doordat er veel katjes bij elkaar zijn is er meer kans op het overdragen van niesziekte. Niesziekte bij katten wordt veroorzaakt door een virus of een bacteriële infectie en is te vergelijken met een griep of verkoudheid bij mensen. Een vaccinatie biedt geen volledige bescherming maar het maakt de symptomen van de ziekte een stuk minder heftig. Een vaccinatie is verplicht in ons hotel maar biedt dus geen 100% zekerheid. Een kleine mutatie in het virus kan er voor zorgen dat de vaccinatie toch niet voldoende bescherming biedt. Niesziekte is op zich geen ernstige ziekte en gaat bij een verder gezonde kat vanzelf over. Het kan er echter wel voor zorgen dat een kat vatbaarder wordt voor andere ziekten en minder goed eet en drinkt. Wij zijn zeer scherp op een geldige vaccinatie omdat niesziekte overdraagbaar is op andere katten. Naast dat een geldige vaccinatie wettelijke verplicht is, kunnen ook gezonde katjes dus ziek worden op het moment dat een van de katjes in de groep niesziekte krijgt/heeft.

Een vaccinatie biedt geen volledige bescherming maar het maakt de symptomen van de ziekte een stuk minder heftig. Een vaccinatie is verplicht in ons hotel maar biedt dus geen 100% zekerheid. Een kleine mutatie in het virus kan er voor zorgen dat de vaccinatie toch niet voldoende bescherming biedt. Niesziekte is op zich geen ernstige ziekte en gaat bij een verder gezonde kat vanzelf over. Als we een kat verdenken van niesziekte, stellen we de eigenaar zo snel mogelijk op de hoogte. Ook in dit geval, zetten wij de kat apart omdat niesziekte overdraagbaar is op andere katten.

Als jouw katje niet goed is gevaccineerd, of korter dan 3 weken voor het verblijf, dan kan het verblijf in het hotel helaas niet doorgaan. Dit komt omdat er nog geen antistoffen tegen niesziekte zijn aangemaakt. In dit geval kan je katje dus niet komen logeren in verband met de kans op niesziekte en dat andere katjes dit ook kunnen krijgen. Dit is wettelijk geregeld en hier kan niet van worden afgezien en geen uitzondering voor worden gemaakt. Mocht er namelijk controle plaatsvinden vanuit het ministerie dan kan het hotel de vergunning kwijtraken. Je zal op zoek moeten naar een alternatief. Er zal geen restitutie plaatsvinden van de (aan)betaling.

Gratis checklist

Een onmisbare checklist voor een zorgeloze vakantie voor je kat!

Alles wat je moet weten voor een perfect verblijf voor je katje in het kattenhotel! Met deze checklist krijg je tips die je gelijk kan inzetten en informatie voor een goede voorbereiding voor het brengen van je katje naar het kattenhotel. Ook krijg je informatie over hoe het brengen van je katje in zijn werk gaat en hoe je ervoor zorgt dat je katje zo min mogelijk stress heeft. Je ontvangt daarna regelmatig leuke mails met  informatie over kattengedrag etc. Je kunt je hiervoor altijd weer uitschrijven.