Hoe gaat het brengen van je katje in zijn werk?

Jouw katje brengen

Nadat je een reservering hebt gemaakt en deze door ons is bevestigd, maken wij met jou een afspraak op welke dag en op welk tijdstip de kat(ten) gebracht of gehaald worden. Op zondag en feestdagen kunnen geen katten gebracht en gehaald worden. De exacte tijd (doordeweeks tussen 10.00 en 17.00 uur en op zaterdag tussen 10.00 en 13.00 uur) wordt altijd afgesproken zodat je niet hoeft te wachten. Dit doen we om zoveel mogelijk rust in het hotel te bewaren. Om dezelfde reden vragen we je om met maximaal twee personen te komen en geen kinderen jonger dan twaalf jaar mee te nemen. Zorg er wel voor dat je op tijd bent, wij hebben ook andere afspraken. Heb je een specifiek tijdstip waarop je kat gebracht moet worden? Geef dit dan tijdig door want er kunnen tijdstippen vol raken.

Kunnen alle katjes samen met elkaar?

Ondanks dat katten solitaire dieren zijn kunnen zij heel goed met elkaar in het hotel omgaan. Dat komt omdat het hotel een nieuwe omgeving voor ze is en daarom hoeven zij geen territorium te verdedigen. Dit zorgt ervoor dat er niet gevochten wordt en dat het samen zijn vrijwel probleemloos verloopt. Om de dag ontvang je een foto en/of een filmpje met een update hoe je katje het doet in het hotel, of hij/zij al vriendjes heeft gemaakt en lekker aan het eten is.

Kleinschalig en veel aandacht

Het hotel is aan huis en ik loop de hele dag in en uit zodat de katjes ieder moment van de dag een aaitje kunnen krijgen. Het hotel met buitenruimte ligt in een zeer rustige groene woonwijk, omgeven door bomen en groene voorzieningen. Het hippe hotel is luxe en kleinschalig opgezet met veel aandacht voor de katten. Op deze manier is er genoeg ruimte voor iedere kat. 

Aankomst

Bij aankomst bekijken we samen of jouw katje gelijk los mag rondlopen of dat hij/zij eerst even moet wennen in een eigen kenneltje. In het kenneltje blijft het deurtje open, zodra je katje er klaar voor is kan hij eruit en het hotel gaan verkennen. Als je katje gelijk nieuwsgierig is bij aankomst en er gelijk klaar voor is dan kan hij zelf uit zijn reismandje komen om het hotel te verkennen. Hou er rekening mee dat je katje het spannend vindt en til hem niet meer op. Laat hem rustig zijn gangetje gaan en zelf bepalen wat hij graag wilt. De meeste katjes zullen zich in het begin gaan verstoppen in een verstopplekje. Later als ze eraan toe zijn gaan ze het hotel verkennen.

Paspoort/vaccinatieboekje

 Het paspoort met de benodigde vaccinaties die jouw kat al heeft gekregen bij de dierenarts (zie verplichtingen in het hotel) dient meegenomen te worden en blijft bij ons gedurende het gehele verblijf. Vergeet deze dus niet!

Wij verzoeken je om de reismanden vanwege ruimtegebrek weer mee te nemen naar huis. Je kunt bij ons op het pad parkeren (hou rechts aan op het pad) zodat je nooit ver hoeft te lopen met de reismanden en je geen gedoe hebt met parkeren in de straat. In de straat zelf geldt namelijk betaald parkeren!

Vragen die je misschien nog hebt:

Graag ontvangen wij het dierenpaspoort/vaccinatieboekje bij het brengen van jouw kat. Bij aankomst controleren wij de wettelijk verplichte vaccinaties. Tijdens het verblijf bewaren wij het paspoort/vaccinatieboekje, ook dit zijn wij wettelijk verplicht. Hierop kunnen wij door de Landelijke Inspectie Dierenbescherming worden gecontroleerd. Het paspoort/vaccinatieboekje krijg je weer mee als je jouw kat(ten) weer komt ophalen.

Jazeker, je mag altijd eigen voer van je katje meegeven. In de meeste gevallen zal dit gemengd worden met het hotelvoer zodat je katje gewend raakt. Houdt er wel rekening mee dat ook andere katjes wellicht dit voer zullen opeten.

Mocht tijdens het verblijf blijken dat je katje echt niet samen kan met andere katjes omdat hij/zij te veel stress ervaart, dan is er de mogelijkheid om je katje in een aparte kamer te laten verblijven zonder andere katjes erbij. Deze kamer is de isolatiekamer en is alleen beschikbaar voor katjes die onverwacht niet samen gaan tijdens het verblijf of als katjes ziek worden. Deze kamer is niet op voorhand te reserveren als aparte kamer.

Helaas is dit niet mogelijk, het hotel is enkel een groepsopvang en heeft geen ruimte voor katjes die niet samen kunnen met andere katjes. Er is enkel een aparte kamer voor katjes die onverwachts niet samen kunnen met andere katjes of ziek worden.

Neem dan eerst contact met ons op om te bekijken of dit mogelijk is, telefonisch of via het reserveringsformulier. Doe dit wel op tijd, want wij dienen hier rekening mee te houden qua planning. We doen ons uiterste best om aan jouw verzoek te voldoen, maar zijn hierbij wel afhankelijk van de drukte in het hotel. We kunnen echter geen garantie geven dat het toedienen van (dwang)medicatie altijd lukt.

Kinderen vanaf 12 jaar kunnen mee naar binnen, onder de 12 jaar helaas niet. Dit is omdat katjes die geen kinderen gewend zijn kunnen schrikken en onverwacht uit kunnen halen.

Ondanks dat katten solitaire dieren zijn kunnen zij heel goed met elkaar in het hotel omgaan. Dat komt omdat het hotel een nieuwe omgeving voor ze is en daarom hoeven zij geen territorium te verdedigen. Dit zorgt ervoor dat er niet gevochten wordt en dat het samenzijn vrijwel probleemloos verloopt.

Gratis checklist

Een onmisbare checklist voor een zorgeloze vakantie voor je kat!

Alles wat je moet weten voor een perfect verblijf voor je katje in het kattenhotel! Met deze checklist krijg je tips die je gelijk kan inzetten en informatie voor een goede voorbereiding voor het brengen van je katje naar het kattenhotel. Ook krijg je informatie over hoe het brengen van je katje in zijn werk gaat en hoe je ervoor zorgt dat je katje zo min mogelijk stress heeft. Je ontvangt daarna regelmatig leuke mails met  informatie over kattengedrag etc. Je kunt je hiervoor altijd weer uitschrijven.