Over mij

Time spent with cats is never wasted

Hee, ik ben Michelle

Ik ben sinds 2019 de trotse eigenaar van kattenhotel Tompoes!

Van kinds af aan ben ik al gek op katten. Wij hebben vroeger dan ook altijd katten gehad. Mijn man en ik hebben een aantal jaar op de eilanden Curaçao en Aruba gewoond waar een groot zwerfdier probleem is. Op Curaçao hebben wij via stichting Rescue Paws zwerfhonden opgevangen in ons huis totdat zij medisch en mentaal bezien zo ver waren om geadopteerd te worden. Nadat wij verhuisd waren naar Aruba zijn wij ditzelfde vrijwilligerswerk voor zwerfkatten gaan doen via stichting Sgt Pepper’s Friends. Naast een aantal pleegkatten en kittens in huis, voerde ik in de achtertuin nog ongeveer 25 andere zwerfkatten en liet ik deze castreren/steriliseren. Dit deden wij allemaal in onze vrije tijd naast ons werk.

Uiteindelijk keerden wij in 2018 weer terug naar Nederland en ben ik weer aan het werk gegaan in de marketing. Na een paar maanden kon ik mijn draai niet goed meer vinden en miste ik mijn passie; het verzorgen van dieren. Ik deed in deze jaren een paar dagen per week vrijwilligerswerk bij het Dierentehuis in Alkmaar wat ik ontzettend leuk en gezellig vond. Na een tijdje goed nadenken wist ik wat ik wilde! Een eigen kattenhotel!

Het kattenhotel

Zo heb ik de opleiding voor het bewijs van vakbekwaamheid voor het honden- en kattenbesluit in 2019 gedaan om het kattenhotel te kunnen openen. Daarnaast heb ik in 2021 een kattengedragsadvies cursus gedaan (Bootcamp Pro) bij Anneleen Bru van de welbekende Happy Cats boeken. Ik ben daardoor een echte kattenprofessional geworden! Het hele kattenhotel is gebouwd door manlief en mijn stiefvader en voldoet aan alle wettelijke eisen. Met alles erop en eraan om de katjes het meest luxe en comfortabele vakantieparadijs te kunnen bieden.

Zelf heb ik vier katten waaronder een katje uit Curaçao, twee katjes uit Aruba en een kaaskopje uit Nederland. In mijn vrije tijd deed ik jarenlang vrijwilligerswerk bij Dierentehuis Alkmaar en ik heb nog steeds goede contacten met de dierenbescherming. Inmiddels heb ik al veel ervaring met dieren opgedaan en vind ik het werken met dieren het leukste dat er is!

“Yes, I really do need all these cats!”

Mijn eigen katjes

Nia en Noa

Nia en Noa zijn bij ons gekomen toen wij op Aruba woonden. Zij zijn een welbekende "foster-failure". Dat houdt in dat ze bij ons kwamen als zwerfkatjes en eigenlijk later door andere mensen geadopteerd zouden worden. Maar de meisjes werden dikke vriendjes en waren zo leuk dat ze natuurlijk nooit meer bij ons weg konden!

Evi

Evi is een katje van Curaçao, een echte Yu'i Korsou (kind van Curaçao). Ze zat als zwerfkatje in het kattenhotel waar onze katjes altijd verbleven als wij op vakantie gingen. Natuurlijk ging ze met ons mee naar huis, kijk dat koppie nou! Een paar jaar later heeft ze een huidziekte gekregen waardoor haar achterpootje en staartje zijn geamputeerd. Nu is ze een gehandicapt katje maar ze doet het supergoed!

Isa

Dametje Isa is al 13 jaar en een kaaskopje en komt gewoon uit Nederland. Ze is al een oud besje met artrose, een rughernia, RCM hartziekte en inmiddels heeft ze ook een doorgezakt voorpootje. Maar ze krijgt goede medicatie en ze gaat nog steeds heel goed! Ze is met ons meeverhuisd van Nederland naar Curaçao en Aruba en weer terug, samen met haar inmiddels overleden zus Fay.

Voeg je koptekst hier toe

Mijn favorieten

Serie

Better call Saul

Kleur

Roze

Snack

Creme Brulee

Ras

(Ex)zwerfkatjes! Maar ook Ragdolls en Britse korthaartjes

Land

Aruba

Drankje

Ice-tea

tv-programma

My guilty pleasure; de Meilandjes

Gratis checklist

Een onmisbare checklist voor een zorgeloze vakantie voor je kat!

Alles wat je moet weten voor een perfect verblijf voor je katje in het kattenhotel! Met deze checklist krijg je tips die je gelijk kan inzetten en informatie voor een goede voorbereiding voor het brengen van je katje naar het kattenhotel. Ook krijg je informatie over hoe het brengen van je katje in zijn werk gaat en hoe je ervoor zorgt dat je katje zo min mogelijk stress heeft. Je ontvangt daarna regelmatig leuke mails met  informatie over kattengedrag etc. Je kunt je hiervoor altijd weer uitschrijven.