Wat als je katje ziek is of wordt?

Ziekte voor of tijdens het verblijf

Als jouw kat (kort) voor het verblijf ziek wordt en/of medicatie nodig heeft, dien je direct contact op te nemen. De ziekte en/of medicatie kan namelijk invloed hebben op de mogelijkheid om te verblijven in het hotel. Uiteraard doen we er alles aan om het verblijf alsnog mogelijk te maken. We kunnen echter geen garantie geven dat het toedienen van (dwang)medicatie altijd lukt.

Ziekte tijdens het verblijf

Het  kan natuurlijk een keer gebeuren dat jouw kat ziek wordt tijdens het verblijf in het kattenhotel. In alle gevallen zorgen wij ervoor dat de kat onderzocht wordt door een dierenarts die bij het kattenhotel langskomt of tijdens een consult bij de dierenartspraktijk zelf. Om de kat wat rust te geven en om te voorkomen dat de andere katjes eventueel aangestoken worden, wordt de kat in de isolatieruimte geplaatst. Deze ruimte is afgesloten van de andere ruimtes en van de andere katten. In de isolatieruimte wordt de kat goed in de gaten gehouden. Mocht dit met jouw kat gebeuren dan krijg je hier natuurlijk bericht over. De kosten van de dierenarts zijn niet in de tarieven inbegrepen. Je krijgt de factuur van het consult en eventuele medicijnen als je jouw kat weer komt ophalen. Deze dient dan wel gelijk afgerekend te worden.

Niesziekte

We wijden graag nog een kort kopje aan niesziekte. Niesziekte bij katten wordt veroorzaakt door een virus of een bacteriële infectie en is te vergelijken met een griep of verkoudheid bij mensen. Een vaccinatie biedt geen volledige bescherming maar het maakt de symptomen van de ziekte een stuk minder heftig. Een vaccinatie is verplicht in ons hotel maar biedt dus geen 100% zekerheid. Een kleine mutatie in het virus kan er voor zorgen dat de vaccinatie toch niet voldoende bescherming biedt. Niesziekte is op zich geen ernstige ziekte en gaat bij een verder gezonde kat vanzelf over. Het kan er echter wel voor zorgen dat een kat vatbaarder wordt voor andere ziekten en minder goed eet en drinkt. Als hiervan sprake is, laten wij direct een dierenarts komen om de kat na te kijken. Als we een kat verdenken van niesziekte, stellen we de eigenaar zo snel mogelijk op de hoogte. Ook in dit geval, zetten wij de kat apart omdat niesziekte overdraagbaar is op andere katten.

Heb je hier vragen over? Stuur me gerust een berichtje!